CHOKILALA

PREVIOUS POSTS

KAWAII






LABELS

ARCHIVE

SPONSORED LINK

SEARCH THIS BLOG..

FAVOURITES



link me by clicking banner
modern template only
added as page element


bookmark me!

Add Me!

for classic template users : copy image

.


hola..

post psl game lg? yela, cuti ni aku tersgt la lapangnya, selapang padang bola sepak depan umah kedai kat TU tu (xde la lapang nau). kuikui. game yg nak di review kali ni adalah PLANT TYCOON. game ni lame xlama nau la, tp aku baru layan mase final dulu. org study, aku sebuk jaga pokok. gile keji kan? huhuhu..

basically, dlm game nie kiranya korang kena jadik mcm petani moden la. objektif game ni adalah nak discover/biakkan 6 jenis magic plant. magic plant ni bole didapati melalui cross-breeding. cross-breeding tu kira mcm kawen2kan pokok la.

Figure 1 : Ni waktu awal game, time tu baru nak start kaya lps dpt 1st magic plant

sbg starter, korang akan diberi sedikit duit n sebuah tempat ala2 tapak semaian yg ada 15 pasu dlm tu. korang akan start dgn membeli biji2 benih biasa. bila pokok da matang, bolehlah kiranya proses pendebungaan itu dijalankan(da mcm bio da nie) dgn mengahwinkan pokok tersebut dgn spesies yg sama atau yg lain. kalau kawen sama, dpt le spesies sama, kalau kawen lain, dpt spesies baru. makin lama, makin byk la spesies yg korang leh dpt sehinggalah terhasilnya magic plant.

untuk dptkan duit plak, bila pokok da matang n berbunga, pokok2 tu sume leh la dijual kat nurseri. maka dtglah ramai org nak beli pepokok korang. kalau korang da dpt discover magic plant, makin ramai la yg dtg nurseri tu. kiranya magic plant ni secara xlangsung berfungsi sbg daya penarik utk nurseri tu gak. duit hasil jualan tu plak amat penting utk korang beli baja, racun serangga, growth booster, vitamin dll. oops lupa plak, dlm game ni selain menjaga pokok, korang leh gak tangkap serangga2 yg berterbangan kat pokok korang. of'coz la dpt duit.

Figure 2 : Ni waktu da dpt 2 magic plant, rose aku jual $160 satu. bapek dracula harga

game ni adalah real-time sbb dia dtg drpd developer yg sama utk Virtual Villagers & Fish Tycoon iaitu Last Day of Work. setakat nie, aku baru dpt 2 je magic plant. progress game ni tergendala sbb tergoda dgn game2 masyuk yg lain. game pe? nanti aku info. hehe

ada gak beberapa tricks n program berguna(ala2 menipu) utk game nie yg aku search kat pakcik google. kalau sape2 serious nak main, baru tanya aku eh? ok, sampai bertemu lagi. akhir kata, hiduplah game utk chokilala! mmuehehe.. =P

Download
Plant Tycoon Reflevive download [Link]
Crack for All Games from Reflexive [Link]


4 stars

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 5/31/2008 10:35:00 AM l 15 Comment(s)


Template 101% self-coded by Chokilala
http://www.chokilala.com
Back to Top