CHOKILALA

PREVIOUS POSTS

KAWAII






LABELS

ARCHIVE

SPONSORED LINK

SEARCH THIS BLOG..

FAVOURITES



link me by clicking banner
modern template only
added as page element


bookmark me!

Add Me!

for classic template users : copy image

.


LAFAZ NIAT PUASA


nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis
sanati lillahi ta’aalaa

LAFAZ NIAT PUASA UNTUK SEBULAN



sahaja aku berpuasa sebulan pada bulan Ramadan bagi tahun ini
kerana Allah Taala


DOA BERBUKA PUASA



allahumma laka somtu wa bika aamantu wa ‘alaa rizqika afthartu
birahmatika ya arhamarrohimin


:pandacloud_32: selamat berpuasa semua! :pandacloud_19:

**atas permintaan ramai, post telah diedit dengan penambahan
niat puasa sebulan dan doa berbuka puasa :pandacloud_14:

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/31/2008 09:19:00 PM l 44 Comment(s)



:pandacloud_03: ehh ehh.. pic di atas xde kena mengena dengan title entry
cuma saje je, sebab tuan tanah suka pic itu.. aksi melekat ke dinding namanya
mmg xde kena mengena, tp kan ke bes tgk, mesti korang duk senyum2 kan? :pandacloud_32:
ditangkap semlm sewaktu sesi berfoya2 di melaka mall.. pasni puasa da xleh
kalau nak posing pun, xleh menggila mcm tu lagi.. kena ayu2 sopan je.. kihkih!

perasan x banner atas? aha.. tu sempena merdeka
tapi mcm x matching plak kan dgn colour blog?
xpe la.. yg penting jiwa merdeka itu.. hihihi :pandacloud_33:

pastu lagi, link di sebelah kiri skrg ni sume akan dibuka sebagai popup
ala, yg home aboutme wishlist sume tu.. so sng sket.. cpt try! :pandacloud_34:
aku da edit da pun, ade org duk tegur2 nape status x ubah
eii xpe la nak mengaku single.. single tu bes tau.. korang ni ske jeles tau! hihi!
n ramai org tegur psl aku tukar pic kat profile tu.. sbb jiwang sgt
:pandacloud_07: ala, nyampah i nyah.. xleh tgk org berbunga sket.. hihi



pastu lagi.. perasan x entry ni banyak emoticon cinonet2?
campuran emoticons panda, awan n muka warna warni
ala korang sume kan dah dilanda sindrom panda geli kat blog ni.. hihi
so, nak ke? kalau nak sila ckp "chokilala anggun" :pandacloud_11: sebanyak 80 juta kali
*apa punya rules daaa si chokilala nie* dah siap 80 juta kali? haa nah amek..

untuk mendapatkan emoticons seperti di atas : klik sini

untuk panduan 1st time memasang emoticons dlm entry : klik sini

untuk mendapatkan emoticons lain-lain : klik sini

kalau dah download banyak2, jgn lupa manage emoticons korang
untuk manage script emoticons : klik sini

happy merdeka day!

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/30/2008 09:52:00 PM l 7 Comment(s)





:mGuilty:
tralala.. post arini agak mencapub
nak buat camne, blog i.. sukati i la nyah~

cik chukis beraksi dgn game guitar mania
oh, minx maap, kalau kasik guitar btol mmg haram xreti main
cubaan belajar telah dilakukan dgn membeli guitar berharga rm160/2 org
guitar je mahal beb.. mainnya xreti2 gak.. setakat grengg grengg leh la
konon berangan avril wannabe, tp guitar tu pun skrg entah ke mana

:mLove:
2 ekor orang lagi tu sebuk je.. game ni bes tau.. cik chukis ske..
masuk token singgit, leh main 3 lagu, kalau tere leh 4 lagu, dpt bonus stage
selain tu, cik chukis layan drum mania and taiko drum master
*taiko drum master.. ala game yg mcm gendang cina tu*
tu sume game yg kira mcm tegar la.. selalu dimain.. yg lain ade gak

video tu, sila kepatahan keleheran anda ye
salahkan tukang amek video kesengalan itu ye.. cess!
cik chukis telah berjaya mendapat gred 'S' for Super.. up lagi drpd A
kalau xsilap 1 miss je n S bukan untuk sengal ye, harap maklum

jangan lupa..

AFUNDI CHOKILALA

dan hantarkan ke 32999

:pandaGeli_02: geli geli geli :pandaGeli_02:

*note : geli geli geli adalah tagline peserta yang dimaksudkan

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/28/2008 12:15:00 AM l 19 Comment(s)


:mPeluh:
firstly, minx ampun byk2 kpd yg telah 'tertipu'
bukan saje je tau, tp x berkesempatan nak edit content
sebab kalau selasa ade kelas malam.. huhu

:mDuit:
i bought something?
a'a.. tp bkn something.. patutnya something something something
sbb bkn beli satu brg je.. tp byk la gak brg

saje je nak buat korang terpengaruh suka tgk brg2 nie
lgpun nak cite dlm setiap post mcm klaka je
so, baik humban sume brg2 tu ke dalam satu post.. hoho

kita mulakan mengikut turutan, dibeli drpd minggu lepas ke arini


comel kan? sbnrnye saya dah muak dgn set makanan jepun
lokasi : kedai buku thai kuang, mahkota parade, melaka


kalau da malas nak snap, saya susun kat laptop je
gula-gula harga seringgit, pisang n *sayur pe ntah* 50 sen
lokasi : living cabin (kot?), wetex parade, muar

:mKorek:
pastu yg ni bkn i bought something, tp mak daku bought me something
kan saya away dulu, balik2 umah je bilik da ade tikar buluh(ke rotan?) nie
bunga abes, saya prefer corak geometri.. jambu kan? isk isk..
saya xnak tunjuk tikar ni kat blog, tp aida suh tunjuk gak
dia suh buat title post tu "TIKAR JAMBUKU".. ces.. xkuasa nyah~



pastu semlm saya usha2 website lelong, n berkenan kat satu item nie
saya tgk shipping fee RM7, tp seller duk melaka
so, saya try la email dia n tanya leh self-collect x, kot2 dia ade kedai
dia kata dia xde kedai, tp leh COD(cash on delivery), meet kat tesco

so, lepas deal punya deal, berdesup la saya gi ptg td
saya belikan utk 2 org skali, kak rufai n H (bukan nama sebenar)
*sape H? identiti terpaksa dirahsiakan atas permintaan beliau*


couple keychain.. H punya.. kehkeh..


kalau digabungkan, jadik la I LOVE YOU.. saling melengkapi :)


ni cik kak rufai nye.. rabbit.. satu tulis boy.. satu tulis girl

pastu aritu saya ade tgk kat ebay, tgk camera pouch jenama golla
saya ade tgk kat kedai harga RM50, so hold la dulu sbb ekonomi xkukuh
tp saya tgk kat ebay, cuma RM25 je. so, pasni saya target nak beli tu plak
design funky n smart tau, sbb dia ade mcm cangkuk
saya tgk benda ni si betty yg pakai, tu yg berkenan


ada sesape nak support x? =P

ehh.. meriah btol post kali ni dgn pic kan?
saya stop la!
:mPeluh:

for fun only
sapekah H(bukan nama sebenar) yg dimaksudkan?
hint : beliau juga seorang blogger
sape jwb btol, akan menerima hadiah seutas jam tangan licorne
ceh.. tetibe teringat dialog hadiah perdana ria
xde la.. xde hadiah, main teka2 je. sape minx hadiah, kena libas
btw, saya xletak lagi lagu kat main page
pssttt.. tuan tanah sendiri pening dgr lagu asek load je
instead, saya buat popup.. cuba tgk tepi kiri atas
kat home, about me sume tu.. tp bkn sbrg popup tau =P
oh thanks fizz! sbb sudi support hosting.. hehe

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/26/2008 03:41:00 PM l 14 Comment(s)


:mNgumpat:
pssstt.. pssst~
cik cukis nak bagi link satu site best nie
dah lama bookmark, tp simpan buat pekasam

site ni boleh tukarkan pic korang kepada pic black n white
bukan sebarang black & white tau, tp ni mcm pic zaman dulu
dulu2 nye pic yang mcm zaman komunis
benda ni kalau saje nak for fun, okla..

:mFlu:
korang kena buat2 paham bahasa jepun tau kalau nak guna
tp senang je, cuma click browse n picit je butang bwh tu
belasah je la joni, asalkan menjadik~

meh lihat contoh penggunaan..


mereka(termasuk daku) sebelum di-komunis-kan


kami sewaktu zaman muda2

ngehngeh.. sesungguhnya i miss u all la kengkwn T_T
sbb tu pic anda semua dipaparkan secara berleluasa
lgpun pic ni sume pakai baju kurung
so, bila edit, nampak sket mcm gadis melayu dulu2.. kuikui

mari2 adik manis.. sini juga kalu click~
http://labs.wanokoto.jp/olds

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/24/2008 03:00:00 PM l 18 Comment(s)


:gulp:
rindu saya x?
lama x update kan?
sesungguhnya saya ketiadaan mood
doakan life saya baik-baik sahaja ye?

selain xde mood, xde idea nak update ape sbnrnye.. hehe
so, arini saya nak memperkenalkan satu benda baru
mungkin dah ramai yang cuba, tapi kita anggap je masih ada yg xtau

program yang nak diperkenalkan adalah RocketDock
RocketDock bertindak sebagai application launcher
application launcher di sini bermaksud, ia bertindak sbg shortcut ke program
yg biasa kita gunakan, tapi dipersembahkan dlm bentuk yg lebih menarik

saya sendiri menggunakan program ni di Desktop
dan bagi saya program ni mmg smart dan memudahkan hidup saya
nak tgk screenshot RocketDock di Desktop saya? tapi malu la.. ehiks~
:shy:

ni haa dia screenshot Desktop saya.. saya dah ubah icon2 nye
time tu tgh hot dgn movie transformers.. kihkih
saya cuma letak yang penting2 n slalu pakai je kat dalam tu



ada banyak settings yang boleh diexplore
ada byk style dan juga x semestinya position mesti kat atas
options untuk ubah tu semuanya tersedia dlm settings
ikut kreativiti dan kesesuaian masing-masing je la



ok, untuk download RocketDock v1.3.5 nie, sila [klik sini]
*edited* jangan risau.. program ni juga compatible dgn Vista

extra info, utk download icons pula boleh try PixelGirlPresents
saya sendiri 1st time jumpa site tu, menggila dload icons dlm tu
sbb sumenya bes! ade yg cute, yg klaka

okla semua.. thanks for viewing my blog
silakanlah mengumen and.. selamat mencuba! ^_^

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/23/2008 05:45:00 PM l 2 Comment(s)


:pandaGeli_05:
zai zai zai zai..
blog ni dah pasang lagu..

setelah sekian lama daku mencari player yg bagus, ketemu jua
sblm ni mmg duk usha2 myflashfetish, tp lagu dia ssh la nak carik
n lagu pelik2 xbyk, kena upload sendiri
aku ni plak ske nak pasang lagu from local indie band sket
ade gak usha radio.blog ke pe ntah, mcm2 la aku usha

:pandaGeli_02:
so, kpd sesape yg berangan2 nak pasang
ni haa, alternatif kepada myflashfetish
http://www.singingbox.org (link will open in new window)
interface smart gak walaupun xbyk, tp lagu sng carik
yg lama, yg baru, yg pelik.. haa terjah je la. kot2 ade?


haa.. ade gak player hello kitty, tu yg buat aku berkenan tu
tp malas la nak pasang, kang tergedik sgt plak blog aku ni.. haha

sbnrnye tuan tanah nak mengembara selama 2-3 hari ni
xde ke mana, balik muar je, duk umah atok jap
bknkah daku sedang ber-mid term break selama seminggu?
so, x online la.. jgn berpesta liar plak ye kat blog ni
sempena meraikan ketidakhadiran tuan tanah
:pandaGeli_10:

ok, kepada sesape yg nak script panda aku nak bg nie
ada 36 emoticons kesemuanya, bground putih
kepada org yg xbground putih, cpt2 ubah, byk kelebihan bground putih nie

preview sket..


link utk dload : [sini picit]
cara-cara untuk install : [picit sini plak]

jgn lupa.. jeling2 sket favorites kat tepi kanan tu..
macam-macam ada..

ok nyah.. i dah lambat nie!
now everyone can menggeli (slogan baru chokilala)
:pandaGeli_02: geli geli geli~ :pandaGeli_02:

Labels: ,



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/20/2008 10:39:00 AM l 16 Comment(s)


:pandaGeli_16:
kenapa eh drama melayu zaman skrg..
asal kaya sket je, dipotretkan sebagai pemilik spa
xpaham i nyah~
tapi xpe la, jom layan gak game sally's spa nie!:pandaGeli_02:
menurut creator game ni, sally's spa nie version omputeh
kalau kat malaysia, nama game ni bkn sally's spa lagi
tapi ialah....... SPA SALMAH, eh btol pe?
org nama salmah bknkah nama glemer mereka ialah sally?
kuikuikui.. tipu je..



game ni kira bole layan la, aku main xabes pun..
ada lagi 2 ke 3 level tinggal, tp da x bernapsu nak abeskan
so, drpd biar terperap je x uninstall, baik buat review
corak permainan ialah time management, pattern2 diner dash la

sblm ni ada game sally's salon, kiranya sally's spa ni mcm sequel la
sejujurnya, game ni pada mulanya agak menghiburkan
tapi makin lama, bila da xleh upgrade brg, dia jadik REPETITIVE

basically, spa korang ni ada menyediakan byk perkhidmatan
sauna, buat facial, massage badan, manicure, pedicure dll
selain tu, korang kena gak jual produk penjagaan diri ikut kehendak semasa



apa yang aku suka ttg game nie, sbb rasa mcm jadik tokey spa real
graphics cantik, sound pun soothing, tenang je, mcm kat spa btol
selain tu, aku ske gak sbb dia xde bonus utk action click
(action click ialah buat task yg sama secara berturut2, mcm diner dash)
ske sbb game ni mmg xsesuai ada action click, mmg xsempat!

apa yg aku xske plak, ialah POPUP! sgt tidak suka!
leceh la, sket2 kuar popup mcm pic atas tu, so annoying
means kena fokus pada task tu je, xleh buat benda lain masa tunggu siap
memula main ok lg, bila dah level tinggi2 rasa tertekan dgn popup tu

selain tu, options utk upgrade tools xberapa nak bes
kalau upgrade tinggi2 pun, cuma utk tambah patience/hearts customer
xmembantu sgt pun, kalau boleh kita nak serve customers laju2
berbanding dgn cake mania, upgrade dia bes, leh lajukan tools

game ni juga agak kurang mencabar drpd segi bila pindah tempat
kebiasaannya, if pindah tempat lain, susunan kedai mesti berubah kan?
tapi game ni x berubah, so aku rasa mcm senang la, buat benda yg sama
if susunan berubah, mencabar sket kan? kena adapt benda baru

kelihatan seperti aku agak bias dgn game nie.. err
tp btol la, popup tu mengurangkan mood aku totally
mungkin kalau xde popup, game ni jadik perfect kot?
okla, xleh ckp byk2 sbb xabes main.. cuma aku leh bagi 3 BINTANG

game ni bkn xbes, tp memberi tekanan kpd aku
kalau sape2 nak cuba, leh je, tp kena tahan dgn popup la.. hehe
oh ye.. tips.. kalau boleh cpt2 dptkan helper dulu sewaktu awal game
sbb upgrade tools kurang membantu la.. huhu
n jgn lupa beli kesemua lilin cepat2.. ok adios asparagus~

Links :
Reflexive.com Sally's Spa Download - Download game kat sini
Crack for All Reflexive Games - Crack untuk main game Reflexive full version

Crack Instructions :
  • Download game, then install, jangan main dulu
  • Unzip file crack gunakan Winzip/Winrar
  • Bukak file crack tersebut (format .exe)
  • Click Patch
  • Dia akan ckp "Cannot find the file. Search the file?"
  • Click Yes
  • Kemudian browse pada file shortcut game (format .exe) yg terdapat di desktop
  • Main game sampai lebam.. huhuhuhu :pandaGeli_10:

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/19/2008 10:50:00 AM l 15 Comment(s)




assalamualaikum..
ini adalah balasan kepada entry yang terdapat di juliahoneyshakes
setelah difikir2kan saya rasa saya kena bersihkan nama chokilala
mulanya saya nak diam je, sebab malas nak layan loser camni
tapi bila fikir maruah blog ni dah tercalar, i think i should fix things up

kisahnya bermula apabila lately ramai stealers yg steal stuffs from blog tu
she claimed that those stealers came from my blog
ok, i rasa i admit it's true, but didi.lola xdtg from blog ni ok?
nak buat camne kan, blog ni ramai visitors. heh~
:pandaGeli_31:

apa yang buat saya xpuas hati ialah :-
  • kenapa xbgtau xske org link blog kamu?
pada pandangan saya, kalau xsuka kenapa xbgtau drpd awal
saya ni bukan tunggul kan xleh nak buat pape, saya leh remove links
kalau ckp drpd awal, xla jadik mcm ni kan?
btw, saya cuma link blog dia dlm 3 entries je. byk sgt ke tu?
  • kenapa xleh nak tegur, slow talk dulu instead of write entry?
saya kecewa betul la, kenapa xleh nak tegur secara personal dulu?
kenapa mesti nak mengaibkan org lain? pdhal dia bukan xkenal saya
saya ni slalu duk comment kat entry n leave message kat shoutbox
link blog ni siap ada dlm toybox dia
saya pun pernah alami benda nie, org amek pic saya n ubah script emoticon
tapi saya xde plak tros2 nak buat entry mengaibkan org tu
saya gi blog dia, leave comment, saya cuma ckp "tolong ubah within 24 hours"
diorang pun faham, minx maaf n ubah. mungkin dorang xtau benda tu salah
  • link toybox chokilala, dia request image dia sendiri
ni pun saya xpaham la.. adesh..
pasan x sblm ni dlm toybox ada link blog dia? skrg saya dah remove
image utk toybox tu, saya nak guna image sendiri, sama mcm org lain
tapi dia suh guna image dia, saya pun guna je la image dia
so, saya salah ke link blog dia? patutnya drpd awal2 dia should say "NO"



  • im not any way related or nak di-relate-kan to her. fullstop
"konon nak berkait dgn saya lah"
eiii berbulunya saya baca ayat tu. sorry la. thanks anyway, but no~
mungkin hobi sama, ske cute stuffs yg buatkan nmpk mcm relate
tp xkan dia je leh kumpul kan? eii perasan sungguh la kan
mcm dlm malaysia ni dia sorang je leh beli benda2 tu
drpd saya berkait dgn dia baik saya mengait.. hehehe :kaitbaju:
  • my say about queenrara's blog
sebelum ni saya rasa tersepit nak comment sbb 2-2 saya kenal
tapi skrg lepas tgk perangai dia camni, saya x teragak2 nak backup shira
pada pandangan saya, images tu mungkin dah disteal from tempat lain
shira cuma amek from website tu, maknanya dia xtau pun tu sape nye
lagipun tuan punya blog kan DISABLE RIGHT CLICK?
n utk pengetahuan tuan punya blog, shira xtau view source blog
lepas kejadian tu baru dia ada tanya saya mcm mana nak view source, ok?
n kenapa ckp wannabes? xleh ke nak buat blog kemas, layout cute2?
asal buat camtu je, kononnya dituduh wannabe kpd dia.. tlg la sket~
  • what's up with the email?


hurm, saya ni ingatkan dia tu bertujuan baik la send email tu
sebabnya saya xdapat baca lagi entry dia ckp psl chokilala
ingatkan turn saya untuk di-invite ke blog xsampai lagi
rupanya dia send email nie bertujuan utk "biar chokilala tahu" je
saya ni punyalah reply email tu, ckp minx maaf la ape la
kalau saya tau dia dah kutuk2 chokilala, xdenye saya nak reply camtu

saya ni punyalah bersangka baik xdpt di-invite
saya leave msg kat blog kwn2 dia, tanya nape xdpt invite, pttla dorang xjwb
rupanya dlm blog dah ada entry tu, jenaka btol saya xtau

saya ade tanya kwn dia in YM, kenapa saya xdpt masuk
kwn dia ckp, pada pandangan dia, mungkin tuan punya blog xske org link
rupanya bkn pandangan dia, tp mmg btol dah ada entry psl chokilala dlm blog
serious masa tu, saya nanges sbb sedih dia ckp camtu
saya bkn sedih sbb nama NUR FAIZAH tercemar, tp sbb nama CHOKILALA

skrg ni saya mmg kecik hati dengan blog tu n tuan punya blog
sia2 je saya kagum dengan kebolehan dia dulu
kepada sape2 yg pun kagum dgn dia, lupakan je la
mungkin arini kamu duk baik2 dgn dia, esok lusa kamu xtau
ntah2 dia ingat kamu duk bodek2 dia je, sama mcm dia ckp kat shira
n mungkin selama ni saya duk comment dlm entry, dia anggap saya xikhlas
saya ikhlas, cuma mungkin org di sana yg anggap sebaliknya
xpe la, ape nak buat kan, kita buat baik dgn org, org buat kita camni

hurm, tu je la saya nak cakap
kpd yang berkenaan, saya minta maaf secara terbuka di blog ni
maaf sebab link blog tanpa kebenaran kamu
maaf sebab susahkan kamu selama ni
saya xmalu nak minta maaf, drpd hidup full of hatred
tp minx maaf, saya xsuka cara kamu handle the situation

n lagi satu, tlg jangan under-estimate blogger newbies
saya bercakap mewakili blogger newbies yang lain
walaupun kitaorg newbies, kiteorg pun punya hati n perasaan
xde bezanya blogger lama or baru, if kita live happily, aite?

ustaz saya pernah ckp doa org yang teraniaya ni mmg makbul
tapi dia ada ckp gak, jgn doakan yg buruk2 utk org, tu urusan Allah
so, saya doakan je la semoga kedai dia bertambah maju
n then dia xde masa nak berblogging sgt lagi.. hihi.. ok x?

kepada yg berkenaan, again, im so sorry
im done. not gonna talk bout dis anymore
enough with the tekanan n kesedihan
im a happy person, i've got friends, A LOT of friends
xcaye try tgk hadiah birthday kat previous post
am i right kawan2? =)
:pandaGeli_02::pandaGeli_02::pandaGeli_02:
thanks kepada kwn2 yg concern, yg bagi support
even silent reader pun ade yg msg n suh bersabar
i love all of u! jom kita berblogging dgn perasaan yg happy!

btw, kalau nak comment jgn la berapi sgt
aku xnak bergaduh pun, korang jgn la melebey2 plak
ni sape yg kena nie? hehehe. sket2 sudah

Labels:



pecah kaca, pecah simen
sudah baca, harap komen


chokilala BLOGGED @ 8/18/2008 11:43:00 AM l 51 Comment(s)


Template 101% self-coded by Chokilala
http://www.chokilala.com
Back to Top